Een strak plan…

 

hockeyvestiaire

 

Het lijkt wel wat op een wachtrij. Vijf stuks, netjes naast elkaar. Roerloos, al twee weken aan een stuk. Vijf hockeysticks in een door mijn wederhelft ontworpen(en ja, door mij uitgevoerde) speciale hockeyvestiaire. Dat was broodnodig, de wekelijkse chaos voor het vertrek naar training of wedstrijd werd behoorlijk vermoeiend. We hebben drie van die hockeykids, het risico op een aarzelend stemmetje achter in de auto ‘ik ben mijn stick vergeten’ is duidelijk aanwezig. Correctie: wàs aanwezig.

 

Het werkt, die vestiaire. En hoewel het in weze maar een paar planken en vijf gaten is, in een trendy kleurtje weliswaar, zijn de hectische zoektochten naar sportsokken, schoenen of sticks verleden tijd.
Eenvoudig, snel, origineel. Weer een paar grijze haren minder. Een positief resultaat, ontsproten aan een SMOOTH doel(zouden ze werkelijk hun spullen steeds daarin opbergen? Ja dus!), dankzij Marc Lammers. Zoek maar eens op…
Zouden Marc en zijn team ook zo redeneren? Eenvoudig, snel, origineel? Ik ben zeker van wel. Noord-Brabantse nuchterheid gecombineerd met een ongewoon vooruitstrevende visie duwen onze Lions steeds hoger op de wereldranking. En niet enkel dat: de erkenning in eigen land krijgt een steviger fundament, getuige een mooie tweede plaats in de verkiezing tot ploeg van het jaar. En de dames sluiten die top 5 af: mooi toch?
Wat zou ik graag eens meereizen; een kleine vlieg op Marc zijn schouder, nieuwsgierig volgend hoe hij die jonge leeuwen temt. Hoe hij nauwkeurig observeert waar ze goed in zijn om ze daar dan nòg beter in te maken. Elk van zijn welpen apart, dan gekneed tot een hechte roedel, klaar om hun tegenstanders op te peuzelen.
Het zou niet opvallen, één kleine vlieg extra, in Delhi hebben ze er daar vast genoeg van. Benieuwd met welke prooi onze jongens daar gaan lopen. Hun honger naar een knalprestatie in de World League zal vast groot zijn. We hebben hier alvast collectief gepronostiekt hoeveel goals Tom Boon zal scoren. De gewone televisieprogramma’s zullen even moeten wijken voor het FIH You Tube kanaal, waar de hockeywedstrijden met een heerlijk Indisch-Engels accent door experts van commentaar voorzien worden. Genieten!

En: de winterslaap van de hockeysticks uit onze vestiaire zal ongetwijfeld verstoord worden om de tricks van de internationals na te bootsen. Heerlijk geblaas en gezucht in de tuin, weer wat graszoden minder, maar levensvreugde meer. Om daarna de sticks weer in het gelid te plaatsen. Op hun eigen gemaakte vaste stek, plan op aanvraag verkrijgbaar. Is dat geen strak plan…?